dinsdag 5 juli 2022

Dit was een geliefd plekje, schaduw, een briesje van de bomen maar vooral heerlijk koel en rustig. Tot 6 jaar geleden, elke zomer herrie en de laatste jaren erger doordat het net echoput is door de slechte staat waarin de bomen en natuur verkeerd.
In onze gemeente schijnt het normaal te zijn dat bepaalde bedrijven binnen woonwijken gewoon alles mogen. Toen het artikel in de krant kwam met dat ze gingen uitbreiden en een trots persoon van de gemeente erbij op de foto stond, wist ik genoeg, dezelfde persoon die nu een flinke stap achteruit heeft moeten doen. Zoiets noem je misleidende spelletjes. De fabriek kapte een perceel bomen, plaatste een groot hek erom heen met dat ze zo begaan waren met de natuur. Helaas zag ik wel de pijpleidingen, het is er ontzettend smerig en het water stinkt bij tijde. Alle bomen, ooit vol in blad, sterven af en deze zomer een overlast van herrie door bouw. Waarom zou je bouwen als de vleesbranche onder vuur ligt??? Daar kan maar een reden voor zijn, vooral de afleiding van onze boeren, het stikstofbeleid, alles om de aandacht af te wenden en over te stappen op 'vegan' de supermarkten beginnen er vol mee te liggen. We moeten van vlees af, zelfs van bepaalde groente en fruit, omdat ze met zware hormonen zijn bespoten en dat is dierlijk, verkondigd hun geloof. Hormonen zitten overal in, bevordert snelle groei maar de inhoud is leeg… mensen slaan het natuurlijke proces van groei over. Geen wonder dat men niet zelfstandig kan nadenken, niet kan voelen en meegaan in wat voor sektevorming dan ook.

Waarom schrijft hier niemand over, waarom maak ik het nu weer mee, oké, zonder wetenschappelijke onderbouwing. Maar er komt nu zoveel naar buiten met zogenaamde wetenschappelijke onderbouwing wat al vele jaren bekend is. Laat wetenschappers de moed hebben om naar buiten te treden. Onze boeren zijn de Pioneers, wat begon aan het oppervlakte gaat nu veel dieper en wij allemaal gaan erin mee. De waarheid zal hard binnenkomen!